поучала внука баба

Якось вчила внука баба:
- Внучку! Бережися…
Тих людей, що «давить жаба»
Краще сторонися.
І плювати у криниці,
Внучку, не годиться…
Все бува…тої водиці
Прийдеться напиться.
Не цурайсь старих, дитинко…
Старість  - неминуще.
Роки сгорблять струнку спинку…
Бажання всі – сплюще.
З бідності не смійся, внучку.
Не в багатстві щастя.
А багатих дуже – бійся.
Бо в них – повновластя.
Не сміти круги оселі…
Тобі там ходити.
Коли землі невеселі –
Буде сумно жити.
«Фінотдєл»,внучку, й зима
Свого – не попустять.
Наче й все в них задарма…
Люду  штани спустять…
Внучку, вранці поклонися
Матінці-природі!
Посмішкою поділися!
Стане у нагоді.


Рецензии