Беларускi куточак

            З успамiнаў дзяцiнства:
            Непакошаны луг,
            Над прыродным адзiнствам
            Сонца велiчны круг.

            Я ляжу на ўзгорку
            У духмянай траве.
            Матылёк белай зоркай
            У блакiце плыве.

            Тут рамонак з былiнкай
            Перамовы вядуць.
            Павукi на галiнках
            Сеткi новыя ткуць.

            Па-над кветкамi пчолы
            Павялi карагод,
            Мурашы-навасёлы
            Усiх склiкаюць на сход.

            Дзесь зязюлька кукуе
            У зяленым бары,
            Мiрны ветрык жартуе,
            Ды гудуць камары...

            Гэты луг,и лясочак,
            Матылёк, мурашы-
            Беларускi куточак
            НазаЎсёды Ў душы!


Рецензии