Мая Беларусь

            Нарадзiлася я ў Расii
            У сяле, што над Волгай стаiць.
            Пагасцiць у Беларусь запрасiлi,
            Я ж навек засталася тут жыць.

            Пераехалi мацi з татам
            У горад дзiўны на берег Дняпра.
            Жылi сцiпла i небагата,
            Але слауная была пара!

            Мне бабуля расказвала казкi,
            I вучыла калядаваць,
            А ў песнях было столькi ласкi,
            Што не выказаць, не расказаць!

            Мову бацькаву я палюбiла,
            Палюбiла палi ды лугi,
            I лясоў шырыня захапiла,
            I крутыя Дняпра берагi...

            Iншых мне краявiдаў не трэба-
            Тут азёраў краса,сенажаць,
            I такое чысцюткае неба,
            I званочкi ў лузе звiняць.

            I ад сэрца табе мае песнi,
            I ў вершах табой ганаруся.
            Ты-як сонейка на прадвеснi
            Мая мацi,мая Беларусь!


Рецензии