Бор теся - поборете

БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ
 (закликав Т.Г.Шевченко)

Наша влада, хоч не вдала,
Але дуже хитрюща:
Олігархам все продала
В руки - загебущим.

Кайдани комунальні
На всїх в Україні оділа;
За кордон шле свої вітання
Бо Байдену вельми зраділа.

Бенкетує наша влада
Грошима кишені напихає,
А тарифи, ціни на продукти,
Все вище і вище підіймає...

Мабуть вона совсім оглухла,
А може ще й осліпла
Бо не бачить, як ріда Батьківщина,
Давно вже хворіє.

Хворіє Україна - всюди руїна,
Немає, бідолашну, кому лікувати;
Немає в неї Батька - наша провина,
Росте, мабуть, немає й сміливого Сина!

Зажурилась Україна,
Нема кому їй дати ради;
Тугу розганяє бідная людина,
А поганці пьють, гуляють -
           дуже цьому раді.

Але, ще не вмерла рідна Україна,
І не вмре ніколи - прийде час
Буде відбудована кожная руїна;
Треба роботу починати вдумчиво,
               щоб все було гаразд.

Боріться - поборете!
Розпряміть свої козацьки плечі
Кого треба, всіх прогонете,
Тільки так, сказав Шевченко:
По другому не може бути й речі.
28.01.2021. Віктор СТАРИК

               
               

 


Рецензии