Сава Сербський

                Святителю Саві Сербському
                з цілунком присвячується


Як на упалім творінні Тройці —
дух Богородиці
я натягнуся його
задля тих, й задля
тих,
й задля тих!
лагідний-лагідний
світлий-світлий
привітний —
це як на іконах
дух сербських
святих!!


Так як то Сава
зціляв і оживлював
і — на
тобі
в Лаврі
в дві ручки
ікон золотих
бо перший ще Сава
проплив золотими тут хвилями...
взнав же за сотні літ — їх
Христос Бог
у серцях молодих!


вийду і стану на стежці
                між хлібними хвилями
пийте ви всі
в морі жита Бог п’ятки цілує
кому подарує —
й молодий
оцей
стих!..
Бог — і в тих,
і у тих, і у —
тих,
і Він —
в тих


на тобі
і від першого Сави —
це з-за сотень років! —
для Сербського Сави
дух — де пісня!
в серцях — молодих!!!

25.01.2021,
святителя Сави Сербського свято


Рецензии