П д горою

ПІД ГОРОЮ

Під горою, цвіте терен,
Білий, білий, по Весні.
Понад річкой, шумлять верби,
Де співають солов’ї.

Гилю, гилю, гуси гнала,
Бо вже спала і роса.
Коси я не заплітала,
По стежинці боса йшла.

Під горою, цвіте терен,
Манить, манить із утра.
Ти хороший, ти колючій,
Черевички не взяла.

Гилю, гилю, гуси гнала,
Бо вже спала і роса.
Де те щастя, скільки болю,
Коли милого нема.

Я присіла де зростають,
Верболозові кущі.
Хвилі сонечко качають,
По дзеркальній глибині.

Хвилі, хвилі не балуйте,
Дайте глянуть на себе.
Той на мене подивилось,
Біле личко молоде.

Чую, чую, як у вербах,
Заспівали солов’ї.
Про  в гнізді своє кохання,
Та й чому б і не мені?

Серце, серце моє хоче,
Щоб коханого знайти.
Під горою, цвіте терен,
Мій коханий де ж це ти.

16 апреля 2020 года.


Рецензии