Правда

           Правдистові Ісуса Христа,
           письменнику-оповідальнику Ігореві Олендію
           з любов’ю присвячується
         
          


Для чого в людини є
                зуби?
Для жирної шуби.
Неправда?
Правда.
Якщо ти у першій —
             пізнання це
             загубиш...
Подаруй другу шубку!
Подаруй мені шубку —
я голим віддам
ти ж Моцарта любиш
у нім — одна кава лиш
бо правда!
така є
що пташка голодна
дзвінко співає!
і вічність летить — в чоловіці!
що тобі — у гнилім 18-м віці?
що йому — у гнилім 18-м віці??


віддай — №2 шубку!
тобі ж легше буде!!
зашкваришся!.. втонеш в міщанстві! —
                в їх річці...
в зливі цій необ’їждженій —
втричі більш помирають від зайвої
                їжі,
ніж поети без їжі...
Ці за дух ще тримаються!..


то й тримаю
я світ цей
за вухо
якщо світу не стане
такого як в мене —
вибуху духу
із Духу —
то у пальцях залишиться
як ворота в червоне —
                вухо —
                у захід вуха!..

22.01.2021


Рецензии