Колыбельная города

   Н. Бидненко
Міська колискова
Спить моє місто. Нічний снігопад
Вибілив вулиці й сквери.
Спить моє місто під сніжний парад –
Дар від небесної сфери.

Спить моє місто. Пішли на нічліг
Разом жура і кохання.
Спить моє місто. Лиш в тиші нічній
Споминів тихі зітхання.

Спить моє місто. Скрізь тиша німа…
Темні засніжені вікна…
Знов у полон забирає зима
Відгомін теплого квітня.

Там шепотілися листя й трава,
Сонцю весняному раді…
Спить моє місто. Сплять ніжні слова,
Біль десь блука в снігопаді.

***
Город мой спит. Идёт снегопад
Выбелил улицы, скверы.
Город дремлет под снежный парад -
Дар - от небесной сферы.

Город мой спит. Ушли на ночлег
Вместе любовь и признание.
Город мой спит. Лишь в час ночной
Воспоминаний вздыхание.

Город мой спит. Кругом тишина...
Тёмные окна в снегах...
Снова в плен забирает зима
Отголосок апрельского тепла.

Там шелестели листья, трава,
Солнцу весеннему рады...
Город мой спит. Нежность спит и слова,
Где-то боль занесло снегопадом.


Рецензии