Козаче, козаченько

Гей, козаче, козаченько,
Знов згадаємо з тобою,
Чайки мчали далеченько,
Готувавсь казак до бою.

Шах дрижав i турки гнулись
Шляхту брали у полон,
Славнi вчинки вiдгукнулись
В Ватiканi, мiж колон.

   Вiд Байди i до Богдана,
   Шабля подруга твоя,
   Запорiжцям вiчна слава,
   Хай, живе земле моя.

Україну захищали
Гетьман i святой народ,
Перемоги укрiпляли
Славный наш козацький род.

I навiки поєднались
Права з лiвой стороною,
Прапор, мов жнива i небо,
Пiдняли над головою.

   Вiд Байди i до Богдана,
   Шабля подруга твоя,
   Запорiжцям вiчна слава,
   Хай, живе земле моя.

      23. 11. 2007 р.


Рецензии