З б лою бородою Старець

      З білою бородою Старець

      Поема духовна

                Особливо улюбленому Серафиму Саровському
                навіки присвячується


А я пишу так молодо
                і дзвінко! —
Мов витанцьовую лезгінку!
І ви мені, похмурії, пробачте
Це я вам не за себе —
за Саровського віддячую!
І ви погналися би по-гусиному
                у жито?
Ви пробували — із великим жити??
Ви спробували —
із Великим Серафимом жити!!
І ви ішли, ще невідомо де, в фарватері, —
Саровського нема? нема
Божої Матері!


А де звертати?
а де не звертати?
А ви питали б може
в Богоматері?
А я вернувсь до молодості
дзвінко
а я орел
а я — грузин
і витанцьовую лезгінку!
Чу,
що де звертати
на що не звертати —
це ви питали б може
у Божої Матері!


70 років та й не
                прославляли —
це мимо й мимо —
не з Божою Матір’ю
а мені легко вас переломити?
ви колоною — у жито
а так — ви спробували із Великим
                жити!
а так дорогою я
гінко
гінко
гінко
я з Богоматір’ю


і я торкав музику чув
а було чути — молода!!


і теж! да —
я витанцьовую лезгінку!!
хто з вас Її продав
а — така усміхнена! сліпуча!
й молода!!


й чи не Її я
мов би — викрадав!
я Її бачив...
для — вас
а ви бурда


ну чи ще
з’явиться
та біла
борода —
                як під смерть Пушкіну
й Івану-праведнику
на його
ходах?


він на Росію хіба більше
                западав?
а то — всесвітній!!


Бог чи не першим
його
мені к серцю
дав!
а ви дивуєтесь що суть Давида —
танець перед Богом —
мені передав!


і ви мене під плитку
і пийте оковиту
оковитую!
і випивши, мерці зі свитою
собачники
зі свитою
а вас — досягне біла
Борода?
Христа я голос —
                з Бородою Голос!!


світатиме
а ви — ментал-вода!..
це я і — Борода

15.01.2021, свято Серафима — Великого...
16.01.2021, ранок


Рецензии