Покайся Иисусу Христу

Плачьте, лейте слезы страдания
За все ваши грехи и деяния
Такмо даждь ми Господи
Прежде конца покаяние

Молюсь и на небо не смею взирати
О горе мне грешному сколько
Паче всех человек окаянен есмь
Да плачуся дел моих горько.

Безумен человек, свое время сгубиши
И к Господу Богу не обративше
Мысли, слова и не только
Да плачуся дел мой горько.

Лишь Мати Святая глядит на мя
От грешной сети избавляя меня
Поможет она мне лишь только
Да плачуся дел мой горько

На судищи страшнем дела обличатся
Тогда уж никто не поможет нам
Господь обнажит все деяния
О Даруй мне прежде конца покаяние.

Делами и мыслями моими осквернився
Ни каплею слез своих не омовихся
Жестокосердия во мне сколько
Да плачуся дел мой горько

Се вызывает нас Господи Сын твой
Поучает нас добротой
Аз же грешен, добра я не сеял
Да покаюсь от злых моих дел

Помышляю день страшный, плачуся
От лукавых своих дел
И воззрю на Судию, блудный аз
Помози ми, Дева, Мати Божия.

Широк путь страсти творити
Горько будет за наши деяния
Душа с телом разлучится
О Даруй мне прежде конца покаяние.

Воспомяни грешный человече
Яко лжам, клеветам, разбою
Немощам грешным и лютым зверем
Порабощена душе моя, того ли восхотела еси?

Трепещу ми уди, бо сотворил Вину
Очима взирай, ушима слышай
Языком злая глаголяй, себя геене предаяй
Душе моя, сего ли восхотела еси?

Кающегося блудника, разбойника принял еси
Всех кто грехом отяготихся
И злым делом поработихся
Душе моя, сего ли восхотела еси?

Дивная и скромная помощнице
Всем человекам Мати Божия
Помози мне недостойному
Душа моя того восхоте грешная

Блудно пожих житие на земли
И душу во тьму предах
Ныне убо молю Тя Владыко
Освободи мя от вражьей работы сея
И даждь ми разум творити воли Твоея

Яко свиния лежит в калу
Тако и Аз греху служу
Исторгни от гнуса сего Господь
И даждь ми сердцем Творити заповеди Твоя.

Воспряни окоянный человече
Приподая к Творцу, слезя и стеня
Воспомянув свои согрешения
Даст ми ум знати волю Твоя

Богородица Дева от зла сохрани
От видимаго и невидимаго защити
Пречистая прими молитвы моя
К Сыну Твоему донеси
Да даст ми ум, творити волю Его!

Душе моя, почто грехами богато
Дьявола волю твориши почто
Престани от сих и обратися к Богу
С плачем зовущим, Помилуй мя.

Помысли душе моя в смертный час
Страшный суд Творца твоего
В вечный огонь введут Ангелы нас
Помилуй мя, Господи грешного.


Рецензии