Везачуга

(илли)

Сенна хьеж хьо сона бIара?
Сенна дувц Iа селла мерза?
Хьа хьежаро Iехаю со,
Хьа дувцаро тувлаю со,
Са хьовзалу михьардаьнна.
     Хьа хьежаро Iехаю со,
     Хьа дувцаро; тувлаю со,
     Са хьовзалу михьардаьнна.

Лотабаьб Iа дегчу ала,
Еж са синах йIайха чилла.
Хьа веларо йоагаю со,
Хьа боларо оагаю со –
Валара хьо са дагара.
     Хьа веларо йоагаю со,
     Хьа боларо оагаю со –
     Валара хьо са дагара.

Безам ба са хьоца ийна.
Уйлаш я са хьоца тийна.
Хьо хьагоро дийнаю со,
Хьо хьаваро елаю со –
Валара хьо сона гарга.
     Хьо хьагоро дийнаю со,
     Хьо хьаваро елаю со –
     Валара хьо сона гарга.

Хьежа, везар, сона бIара.
Дувца, везар, сога мерза.
Хьа хьежаро Iехаяц со,
Хьа дувцаро тувлаяц со –
Лов хьо хилар сай даимма.
     Хьа хьежаро Iехаяц со,
     Хьа дувцаро тувлаяц со –
     Лов хьо хилар сай даимма.


21.06.17.


Рецензии