Псалом 69. Р здво Христове

      Псалом 69. Різдво Христове



Пече, Дитятко, в гарячому серці —
                в мені?
Добрі — до неба
ці сходи?
Добрі — ці сходи
в свободі! —
Хочеш Ти жити
в Огні усі дні?
Дай тихі води
              і зорі ясні,
Зійдеш в блаженстві високий
в мені —
Дай зорі ясні
        і тихії води!..
Дай в Тобі дуже любитись
                мені —
Тільки вже дай
догодити!
Серце відкрити? Хай буде
відкрите!
Скільки в нім розсипів —
               щоб любити
                і жити!
Небо б огненне! —
словом спожити!


День — пересадковий!
Тиха ніч вроди!
Народи!
Народи! —
з погоди — з погоди!
Тільки краса покоряю серця
                і народи!
Брав я міста,
Брав міста я! —
думав — думав: де
                це Ти
                ходиш?!!


Ти — впливав...
слово брало огненні находи
          й в поході —
                й в походи!!
Так Ти, Слово, нежданно —
                приходиш...
так таки епікурейців
знаходиш?..
Господи! так вмикни —
               і Твоєї ж свободи!!
Дальнє світло! —
З дальніх зір.
Темнота — і народи.
Добрі до Неба
ці сходи?


Добра Зірка
що сходить!!

06.01.2021, Вілія,
Київ


Рецензии