Рiздвяний вечiр на хуторi бiля Диканьки!

      Присвячується моїй ріднесенькій сестричці Наташі,
яка народилась у день Святого Миколая,
що святкується щорічно 19 грудня! 


Сонечко заснуло,
Ніченька прийшла!
На небі запалала
Зіронька одна…

Місячна…, різдвяна,
Зайнялась зоря!
Чарівна та прозора
Навколо темнота…

Співи молитовні…,
Собори і церкви!
Дзвони залунали
На Святій Русі…

Щедрівки та колядки
Співають дітлахи:
«Діва… -  Сина народила!
Слава, Боженько, Тобі…!

Дух зійшов… -
Животворящий…,
По  Волі  Господа - Отця!
Світу Мати показала
Спаса нашого  -  Христа…»!

Сніжинки розсипом іскряться
В небі зіронька блищить!
Ясний місяць над хатами
Срібним кольором горить…

Хором янголи віщають:
«Радій народ…,
Святкуй Земля!
Діва Сина народила,
Від Бога  -  вам дароване Дитя…»!

Дівчата… дружною юрбою,
А з ними й парубки!
З Різдвом вітають…, колядують…,
Славлять Господа…, завжди!

У ніч святкову, в кожній хаті,
Зібралась разом вся сім’я:
«Цариця-Мати народила Спаса,
Боже народилось Немовля…»!

Місячна…, різдвяна,
Зайнялась зоря!
Чарівна і прозора
Навколо темнота…

Щедрівки та колядки
Співають дітлахи:
«Діва… -  Сина народила!
Слава, Боженько, Тобі…»!

Співи молитовні…,
Собори і церкви!
Дзвони залунали
На Святій Русі…

06 січня, 2021 рік


Рецензии