Монолог на берегу
Каждый раз огромная волна
берегу грозит напастью,
устремляется к нему она
с силой бешеной и страстью.
Берег ей готовит западни -
и тогда замрёт, не дышит...
Только свет и дух её - они
на полях небесных - выше.
Вот бы мне бы на её пути
волнорезом - на мгновенье!
В брызги, в пену вихри раскрутить,
Самому прийти в движенье...
Знаю, это вольная волна
возвратила мне порывы
прежние, и сил душа полна,
наполняясь божьим светом дивным.
...
МОНОЛОГ НА БРЕГА
...Винаги голямата вълна
има силата, която
временно ще застраши брега
с устрем страстен, необятен.
Няма за вълната - няма дъх
след крайбрежните капани:
чувствата й - светлина и лъх
са в небесните поляни.
...Искам да й бъда вълнолом -
пътя неин да пресичам…
Да разбивам вихрения щорм,
да се уча пак да тичам…
...Волността вълната носи в мен,
поривите стари породила:
над брега да свети божи ден -
за това аз имам много сила.
Свидетельство о публикации №121010508336