Картина

      
Скрывает кипень белых облаков
весёлый дождь за бородой седою...
День зажигает свечи  высоко
и чистой умывается водою.

Мне просветленье дарит этот час
и к небесам как будто поднимает.
...А дождь идёт - он что-то ищет в нас,
соединить с пространством нас желает?...


              ...

              Картина

Невидим зад брадата на дъжда
дъхът на всеки облак бял се крие…
Живот небесен пали днес свещта
и в утро с дневна светлина се мие.

Донася този ден в мен светла страст -
небето на душите се издига.
...Дъждът не спира - търси нещо в нас:
пространство и човешко да събира...


Рецензии