Крик горечи и безысходности
«Шлиз ап1уза узу гьарай
т1афларин му дюньяйиъ!»
Гьаци гъургу инсанар ц1иб гъахьундар –
дердназ чара дибрихъу касибар.
Шлиз ап1ури гъахьунчва гьарай?
Фуж хъуркьну ичв фигънахъ?
Фукьан йисар гъягъидичв хъана,
хъахънай дап1найидариин аьлхъюри!
Магьа гъи гьаци узура духьназа…
Шлиз ап1уза гьарай, эй эллар!
Гьай к1урур дирихъруб аьгъязуз,
му гьюкмарин гьякимарин арйириъ.
Шлиз ап1урава гьарай, эй мискин!?
Гьарай ап1бакан узу хьидарза сикин!
Гъит йиз фигъан гъарабхри завариз!
Сар гъюруб аьгъязуз дилин дерднахъ йиз.
КРИК ГОРЕЧИ И БЕЗЫСХОДНОСТИ
(Подстрочник)
«К кому я буду взываться
в этом мире воровском!»
Не мало людей так покончили с собой,
бедные, не нашедшие утешенье на горе свое.
К кому вы взывались о помощи?
Кто прибежал на ваш крик?
Сколько ещё пройдут года,
смеясь над сделанными простаками!
Вот, сегодня и я стал таким…
К кому же взываться мне, о люди?!
Знаю, что не будут отзывающих,
в среде у этой власти ненасытных.
К кому ты посылаешь свой крик горести, о бедолага!?
Я не перестану взываться никогда!
Но мой крик дойдёт до небес!
Знаю, что Один придёт оттуда в утешенье всех.
Свидетельство о публикации №121010407713