Любляче почуття

                Діві Марії
                з вірою і любов’ю
                присвячується



більшу за Землю
сльозу потрібно мати
щоб перестали кашляти
хропти
і в цілім нервувати
така
молитва
мала б —
не переставати!


бо ще в науці — синтезним
то радість крила мати!
а протилежним — аналітикам?
це їм на себе
руки накладати??
так накладали ж!!


ну аналітикам —
тільки Христа
за милосердіє
триматись!..


Дивлюсь в науку — ремесло
і тут брат брата
йде щоби продати...
В них парадигма — холод
шкаф і смерть:
і як їм до Вогненного (Слова)
                копати??


Мені більших за Землю
голубу
голубих сліз
потрібно
з серця назбирати!


Поезіє! ти Царська!
ти — орбіта!
ти одна
як —
Свята Божа Мати!..
над світом так переживати
любов’ю серця
щоби
так перевисати...

03.01.2021


Рецензии