Сп в святих

       Спів святих
       Поема


1

О, так Твоє благословення
Змогло наповнити мій дух!
І Ти, і вічність, й сьогодення!

Напір художнього
напір духовного що на ходу!
Дихнув — і мене цілого!
                цілий в Твою Любов іду!!!


2

Бо Ти — воскрес!!!!
І до цього був хрест.
Бо звукоряд генія — струнний
Бо не було б музики
не був би я
внутрішньо юний!..
Бо розлийся ментал —
                і розлився ментал,
бо залізьте в коробки — в метал,
бо залізьте всі
в стержень —
в метал —
це не передає  — яка
злИвна мета!
(відчуваєте — жорсткість?)


Мій звукогляд генія — струнний
бо не прийшов би в Твою Любов
не став би я —
внутрішьо юний!!
Бо Ти — воскрес!!!
Вічний Царю землі і Небес!..


3

Який світляний ліс —
співа Волею Божою  в мені!!
це — палац зір
над ними хор світла — святий!
і ліс, що світлу вірний, — це
                півнів!
так от! півень чув Бога —
                Петро в страхові — ні!


а
закалений той двір
люди
без Світла Вишнього —
                ну як дурні
А любий мені, Христе,
Ти не відкрись — в Світлі —
мені...


Став ніччю день!
це Богородиця відкрилася мені
5 — 7 секунд
а — інший став би яко пень!
І серцем чую — яке потрібне Світло
в наші дні...
ну серцем чую


та тарахтіння будуть:
що північ-південь
і що захід-схід
значить, — то Христос є!
Мене ж то Космос п’є:
та дай нам в морду! —
так щоби зрушивсь зір — і зір палати!!
і щоби ліс і ми прийшли — в серця співати!!
Пілати!
Ви дияволи!


я ж всім казав: (та киньте всі! —
                світогляд!)
звукогляд генія — лиш струнний
я не прийшов би у Христа Любов
й не став би я —
внутрішньо юний!!
Бо ви — це все співаюче пожерти
й всіх пожерти!!


Бо я Слова Любов переживаючи —
тільки Його схотів, піти за Ним й — померти!!
Як мученики!..

30, 31.12.2020,
Київ,
Як Бог склав, хай люди нічого не додають.


Рецензии