Ныне каким сделали время

ГЬАМУС ФИЦИБ ДАП1НА ЗАМАНА

Замана вуянхъа му: т1арашна-шабаш!
Дюз даруб рябкъюрашра, «дюз дар» пуз даршлуб!
Вариб ашра, манат артухъ тувруш,
хпирра, дадара тувруб масу!

Варидариз аьгъя чпи нягьякьди ап1руб,
амма сарира к1ул’ин бисидар!
Гъибисиш гуч1ури а гъюру кепкихьан шлуб.
Гьадму кепккиинди ккудубк1урайиси уьмур.

Наанди гъудубгу дюзвалихъан хъюгъювал
инсандихьан думу тадабгъиганси?!
Наанди гъубшу к1вахьан вуйи манишин?!
Жиниди мич1лишин ич1ибгназуъ ижмиди!

Алахъиш фужк1а
«фици ксиб ктабгъидик1ан» к1урза дугъкан.
Жвуваз ккуниси дархьиш фук1а
«а пошёл гьа» дупну ап1урза думу асккан.

Фу дубхьнаш узуз мюгьталуза.
Узуз, я узу, я тму, аьгъюди имдар.
Йиз тяриф ап1рур шулазуз ккун.
Гьякь к1урири кцубхурайиз шаду маш!

"Гьайву машнахъди ахъриву яв нежеснаъ!"
к1ураза адат1найири узу узуз.


НЫНЕ КАКИМ СДЕЛАЛИ ВРЕМЯ
(Подстрочник)

Это время что ли такое: воровство-разбой!
Хотя видны неправды, невозможное сказать, что «делаете неправду»!
Хотя всю есть, если дают лишний рубль,
и жену, и родную мать предающее!

Все знают что поступают неправильно,
но никто в этом не признаётся!
Если признаются, боится, что останется без копейки.
Как будто этой копейкой заканчивается жизнь.

Куда пропало выступление за правду
как будто это от человека отнято?!
Куда пропало тепло исходящее от сердца?!
Не заметно прохлада всосалась во мне!

Если встречу кого
«какую пользу от него буду иметь» говорю про себя.
Если не станет хоть что, так как хотел от него
«а пошёл ты» сказав, в унизительное положение ставлю его.

Что со мной стало я удивлён.
Я, ни себя, ни другого перестал узнавать.
Кто меня хвалит, я того начинаю любить.
Правду говорящий скисает моё радостное лицо!

"Чтоб ты своим лицом вниз впал в твоё говно!"
говорю это самому себя от вскипевшего гнева.


Рецензии