Снiжинки казку творять...

Ти чому, сніг, ріденький,
Не всі покрив стежини?
Мабуть, не здоровенький,
Щемить щось з середини?

«Ні!» – кажеш… Що з тобою,
Не хочеш бути з нами,
Лапатий за горою,
За дальніми лісами?

Я знов не те сказала?
Й характер же у тебе…
Шкарпетки пов’язала,
Та ще й такі ось теплі,

І нікуди надіти…
О, снігу, не барися,
Дай вже нам порадіти,
Швиденько появися!

Ну, закружляй у танці,
Виконуй «па»  старанно,
І я побачу вранці,
Як ліг ти філігранно!

А ковдри твої білі
Людей всіх підбадьорять.
Зима? Час заметілі,
Сніжинки казку творять!..
        28.12.2020


Рецензии