День та нiч

День пройшов, i слава Богу!
Так i нiч собi тихесенько мине.
Стежина кривуляє вiд порогу, -
Най так шляк мене не здожине.

Сонечко милує днем моє лице,
Вночi ж - мiсяць пестить свiтлом.
Вдень я грiюсь сонця промiнцем,
А вночi лiтаю я небесним вiтром.

Вдень пишу, я - автор та творець,
А вночi - протистою нападу лиха.
Немае краю вочевидь, це не кiнець
Шляху… Початок… Й це не втiха...

І подумалось менi якось нараз -
Спливає день та нiч спливає…
Доба проходить, - швидко, враз,
За тижнем - мiсяць пролiтає…

Де мiсяць, - там i рiк промчиться,
I рiзко всi роки пройдуть, раптово.
Так, непомiтно, i життя скiнчиться,
А потiм - все почнеться знову…


Рецензии