Here he stands - unarmed
Quiet and unguarded.
Around people stand
They don't attack him. Nicely!
Do not attack at all
Just like a "foreign stranger",
Don't blame him right away
In "nasty things of agent".
Listen to him for long.
Where is the mouthpiece?
There is no mouthpiece,
but his word stronger hits.
At Modern Circus rally
One could not push through crowds,
So that with wave of hand he
Touched their faces sometimes.
But people still were listening.
It was their Peaceful Choice.
And he spoke to the people
Near. Not TV voice.
So when they would ask you,
Was he a people's commissar? -
Look at these photos proudly,
If they found him enjoyable.
Вот он стоит - безоружный
Елизавета Судьина
Вот он стоит - безоружный,
Тихий и без охраны.
Люди стоят окружно
И не хватают. Славно!
Вовсе не нападают
Типа на "инородца",
Не обвиняют сразу
В "гадостях и шпионствах".
Слушают его долго.
Слышно ли всем? Где рупор?
Рупора нет, но бьет он
Словом сильней орудий.
В цирке Модерн на митинг
Было не протолкаться,
Так, что при взмахе рук он
Лиц их касался часто.
Только внимали люди.
Это был Мирный выбор.
Он говорил с народом
Рядом. Не в телевизор.
Так что когда вас спросят,
Был ли нарком - народный? -
Вспомните эти фото,
Был ли он им - угодный.
Свидетельство о публикации №120122106022