ЧIуру арфар

Саб ражну багахь нирин,
Ипну гъугъ, кIул арфарин
Вахт хьайизра гъавиъ хьуз,
Хъюгъну кIуллан илтIикIуз.

Дийигъган гьич шулдар дюз,
Гьяракат гъапIза гьергуз.
Я жан дада, гьапIуйкIан?
Фициб чара абгуйкIан?

Магьа нир кюмек гъабхьну.
Узуз чара гъибихъну.
Нирик кахъси, саб дупну,
Арфар кьялхъян хъадакну.

Амма йиз маш хьайиз гьир,
Муртаси гъабхьи гергмиб.
Улар рякъдар, хъюхъ-жихир,
Дяргъну а ибар кьюбиб.
 
Кючейиъ баяр-шубар,
Хъюгънийи аьлхъюз уз’ин.
ХатIа хьибган аьлхърудар,
Мицисдар дустар шулин?


Рецензии