Приходив Миколай
Та ще й в руці з дарунками торбина.
Ішов він через гори й через плай –
Чека на нього кожная родина.
У нього довга біла борода,
Аж до землі була на ньому свита,
Нечутною була його хода,
А вся земля снігами оповита.
На голову він митру одягнув,
Порипує сніжок все під ногами.
Про посох Чудотворець не забув.
Крокує він дорогами й стежками.
Побачила я сяйво крізь вікно,
Піднялась, щоб в віконце подивитись.
Чекаю на Святого вже давно,
Й не втомлююсь до нього я молитись.
До хати дуже тихо він ввійшов,
Здоров’я й щастя вийняв із торбини,
Дарунок він для кожного знайшов,
І не минув він жодної хатини.
Від мене він до інших поспішав,
І не страшні для нього хуртовини,
Та й кожному дарунки залишав,
Роздасть усім – й тоді лиш відпочине.
18.12.2020 р.
Свидетельство о публикации №120121806433