риски

          Іриски


                Святій великомучениці Варварі
                з любов’ю  присвячується


Спокій взяв в оберемок...
хто в любові Христовій —
недремний!

Голова якщо не крива,
вкаже шапочка — навіть права! —
куди мислення
в той бік
психіку
й долю збива!..


Нема мислень донизу
тягнуть вгору
хоч не жуй
хоч дери
світ настільки дурний
я
нежданно — нізвідки —
настільки
правий
у всіх
коси —
стають ув Христі
догори!!


хоч не жуй — ти!
а хочеш помри
у всіх
коси
стирчать
догори!..
хто в любові недремний
слухай — ти!
Бог всіх взяв
в оберемок
я пронизую поглядом
вас!! —
й що за час —
чи я вас і за коси —
й за сміх —
до Христа притягнув не даремно?
чи трудивсь біля всіх
підйомом тяжкостей
я не даремно!


ви
як іриски
залипаєте в роті слова — упевнені!

17.12.2020,
свято вмц Варвари

Українською надрукована: «Вічна людина» — книга, написана Честертоном через три роки після його переходу в католицизм, — спроба показати християнське бачення історії від доісторичних часів до наших днів. Та це щось більше, ніж нариси про історію релігії чи релігійної думки. Це розповіді про людство і особливе місце християнства і самого Христа у ньому. Автор описує християнство, як релігію радості, щастя та вдячності.


Рецензии