Вагомий внесок

В холоднім серці, що хвилин з 15 тОму
Билося між стін лабораторій,
Останній імпульс не помітить лаборант.
Він вже забув ціну екстракту із істот маленьких,
Інколи бува потворних -
Його згадали у статті про нОвий грант.

Жорсткими фразами, роздаючи чіткі команди,
Натовп розганяючи навколо,
П'ятихвилинку починає президент.
Сьогодні з радістю згадають пращурів
І навіть томним нагадають словом,
Що повторити зможуть вдалий прецедент.

В ефір потрапить зроблена на скору руку,
Ґаджету підкошена афіша,
Заполоняючи весь простір для думок.
По колу очі жебраків все бігають, а я блукаю,
Господи! Не відчуваю тиші
Крізь синтетичний запах лісу і гілок.

В хатах, що досі стигнуть на околицях країни,
У засіках підстерігає вітер
Знесилених, що тягнуть натюрморт.
Немає діла їм відтоді і донині
До графіків до ваших, до латинських літер.
Не має сенсу тут ваш імпорт і ескорт.

Куди молитися? Куди звернутися по правду ту,
Що в книзі описав творець?
Яку оспівували барди і поети.
В суди? В які зайди, хоч будеш ти оратор, чи митець,
Диявол, парубок, чи слюсар, чи агнець...
Палай! Гори у пеклі ця знедолена планета!
...
То був приблизний зміст
Сучасного, звичайного естета,
Що буде й далі з себе корчить Мойсея.
Та навіть згинь сьогодні чортова планета -
А на орбіті буде грати "Одісея".


Рецензии