Zimowa mysl

ZIMOWA MYSL
Uszczesliwiala mnie
zawsze powracajaca mysl
ze w miejscu gdzie zyje
nie brakuje zadnej
z absolutnie niezbednych
roznorodnych por roku
Bo gdyby bylo inaczej
padlaby pastwa utraty
przewaznie osobliwa
odmieniajaca swiat
mrozem i sniegiem
magiczna innosc-zima
I choc nie jest pewne
czy spotka sie Krolowa Sniegu
zimowe tajemnicze lustro
zywej wyobrazni czasu
nie pomija niczego i nikogo
zwlaszcza myslacego czlowieka
i nieustepliwie nawiedza
filozoficzne dusze refleksja
o odwroconym natury obliczu
i czarownym przemiana obrazem
bialej rozleglej powierzchni
niemal zastyglej bezruchem ziemi
choc domyslac sie mozna w jej glebi
ciepla wewnetrznego zycia
odnawiajacego sie istota
dla nastepnej wiosny
19.01.2019
***
HPD


Рецензии