ЦЭЦ
Працай кіпіць ноч:
Кідаюць лёсаў абломкі
У печ. Ды попел — наўзбоч.
Там, дзе вырабляюць аблокі,
У чорнай сінечы нябёс,
Бялее труба звонка,
Бы месяц ззяе наскрозь.
Там, дзе вырабляюць аблокі,
Чырвань дзясяткаў вачэй
Глядзіць у цябе глыбока:
Ну! Што спаліць яшчэ?
ТЭЦ
На фабрике с облаками
Работой кипит ночь:
Обломки судеб бросают
В печь. И золу — прочь.
На фабрике с облаками
В чёрной сини небес
Звенит трубы белокамень,
Луны отражая блеск.
На фабрике с облаками
Алость десятков глаз
Вглядывается зрачками:
Ну! Что сожжём сейчас?
07.12.2020
Свидетельство о публикации №120120707711