Лютий

Завірюха мела аж до ранку.
Вітер - стомлений більш за усіх.
І в бузковім тумані серпанку
Падав іскрами вранішній сніг.

Все навколо сріблИться
та сяє -
Не шкодує сніжинок Зима.
Шаллю білою всіх укриває.
В довгій шубі гуляє сама.

В лід закуті і озеро, й річка,
Тепла ковдра накрила поля.
Під сніжком білим-білим, мов свічка,
Спочиває від праці земля.

Ліс, увесь в кучугурах, дрімає,
В хУстку вдягнений  мереживнУ.
Дослухається, спостерігає:
Ось і дятел довбає сосну.

Не до жартів Зимі - розгулялась,
Бо затрИмалась трохи вона.
А природа в теплі розіспАлась
І, напевно, їй сниться Весна.

05.12.2020


Рецензии