Fantazja Mikolajowa

FANTAZJA MIKOLAJOWA
Idzie i martwi sie
Kto?
Swiety  Mikolaj
Czemu?
Bo ktos mu wykradl
wszystkie prezenty
dla innych
I co zrobi?
Bedzie tak szedl
strapiony
az ulituja sie nad nim
przygodnie przelatujace
aniolki
I co sie stanie?
Wsuna mu znow z powrotem
do worka
cukrowe gwiazdki
plyty i smartfony
czekolady i rekawiczki
skarpetki i perfumy
I co zrobi potem?
Pojdzie znow wspanialy
w obloku swiatel
i swiergotu dzwoneczkow
Bedzie jak zwykle
siewca radosci
Swietym Mikolajem
Czy cos sie jeszcze zmieni?
O tak i niechby na zawsze!
Do pustych workow pozabiera
w drodze powrotnej
wszystkie niezdrowe mysli
nastroje i w ogole
cala okoliczna biede
1.12.2019
***
HPD


Рецензии