цымбалы

Бацька сыну гаварыць
"Сын, у нас гулянка!
На цымбалах заіграй
каб гудзела чарка!"

Сын адказваў яму
"Бацька родны, мілы
Я не ведаю чаму
Граць не маю сілы."

Мамка гаварыць яму
"Сына, не турбуйся!
Кончыш грамату сваю,
Жаніцца гатуйся!"

"Не! Бацькі'! Я не хачу
Так рана жаніцца
Заіграю, заспяю-
Захрумчыць спадніца!"

На цымбалах заіграў,
Зайграў вельмі шпарка!
Бацька песню заспяваў,
Налілася чарка!


Рецензии
"Мой родны кут, як ты мне мілы!..
Забыць цябе не маю сілы!"
Якуб Колас

Евгений Александрович Рожков   29.11.2020 09:35     Заявить о нарушении