Вуч дамах гва...

Я сад Аллагь, ви гьайбатдиз гаф авач;
Вуч дамах гваз аквада луж лекьерин!
Са вахтара вахъни са инсаф авач;
Дугърини–таб чир тавуна гьякьерин.

Пехъре мехъер ийиз лугьуз, цаварай
Стlал–стlал нур алахьиз къвал къведа.
Низ акуна пехъни къаргъа аваран?
Акунивди бедендизни квал къведа.

Пехъни къаргъа къушар я, туш лакlабар.
Сада садан чинар чуьхуьз лув гуда,
Лекь акурла бегьем гуда татабар,
Гьахьда кlацlаз, ахпа гьанай къув гуда.

Вучиз и къуш чакъалдиз ухшар ава,
Лекь цавава, къайгъусуз я, кьегьал хьиз.
Фикир гайтlа гьардахъ са гьунар ава;
Пехъ цавариз килигзава, гачал хьиз!


Рецензии