М. Ю. Лермонтов До1а

Чолхечу дахаран гонехь,
Балано 1овжийча  дог,
Ниййатца ларвала  вуонех,
Дагахь ас цхьа до1а до.

Тамаше,йистйоцу  беркат
Зевнечу  мукъамехь   ду,
Дешнаш ду мукъамца бертахь,
Аьзнашкахь Сийлалла ю.

Дагт1ера мохь парг1атболий,
Шеконех д1ац1анло са.
Велхарца тешам совболий,
Парг1ато де1ало са.
               

http://stihi.ru/2014/09/11/267

Михаил Лермонтов

МОЛИТВА

В минуту жизни трудную
Теснится ль в сердце грусть:
Одну молитву чудную
Твержу я наизусть.
Есть сила благодатная
В созвучье слов живых,
И дышит непонятная,
Святая прелесть в них.
С души как бремя скатится,
Сомненье далеко —
И верится, и плачется,
И так легко, легко... 




  «Кавказ»                М.Ю.Лермонтов.

Дахаран малхбалехь кхолламо шух
Къастийна лелаварх,къилбехьан лаьмнаш,
Цкъа гича-м тоьур ду,диц ца дан шу;
Сина ма-деззара Даймехкан мерза аз,
          Еза   Кавказ.

Бераллехь висира  кхелхина нана,
Делахь а хетара са даьржаш-довш,
Кху арахь хезашха  виначуьн аз.
Цундела хьоме  ду цу тархийн баххьаш,
         Еза    Кавказ.

Шуьца вара ирссе,ламанан ч1ежаш,               
Пхи шо-хан д1аели,сатуьйсуш шоь,
Кхузахь ма девзира х1урлаан б1аьргаш;
Ткъа даго-м шур-шур до,уьш дуьхьалтуьйсуш:
         Еза   Кавказ.      


Рецензии