Святло душы

Цяпер у снах, дый толькі ты мяне вітаешь,
У цемры ночы ціха падыходзішь,
Лагодна на падушцы прылягаешь
Ды цішыню с Прадвечнасці прыносішь...

Матуля, для мяне няма мілей хвілінкі,
Чым гэтыя імгненні ля цябе,
Няма магчымасьці стрымаць слязінкі,
Якія льюцца у развітальнай цішіне...

Ты падыходзішь проста, нібы хмарка,
Што ў Лермантава панавала ў душы,
Пайшла ужо, а мне  і сення жарка,
Як толькі ўзгадаю цяпло тваёй рукі...

05.2005 г.


Рецензии