Пiдкаже...

Були і серп, і молот,
Були і смерть, і голод,
Та жевріли здаля
Якісь тепло і холод,
Якісь і сіль, і солод —
Мов не твоя земля.

Своїй би краще вірив,
Її волам і фірам,
Поміщицьким синкам,
Булавам і порфірам,
Та царським бузувірам,
Та цісарським полкам.

Не так було б обвально,
Донбасово, підвально,
Розстрільно — жни чи куй.
І що чекає далі,
Вона ж, оця печальна,
Підкаже — лиш почуй...

(Із книги "Внуки грому", 2019)


Рецензии