Учiтесь шить покрови
(притча)
Несхожі ми. Хоча спільнота-люди.
Охват такий - світогляд-горизонт!
Бува, одні записуються в судді,
а хтось виносить вирок без обмов.
Один живе з відкритим серцем,
а в іншого язик закритий на замок,
хтось може вам підсипать перцю,
чи заздрості підкинути шматок.
Один розумний, у ділах успішний,
а той ледачий, вічно злий,
його не виважений злості рівень
завжди - жебрак, і голий і лихий.
Канало-туалетні стоки негативу,
готовий він навколо лити грязь.
Той, вибачайте, троль презервативний,
А той - дефекаційний дурень-князь.
Такий у власну душу кине камінь,
як ніби в воду, ніби не зі зла,
а біль-іржа, йде колами по гладі,
й спалити може все дотла.
Будинок, замок й дачного сусіда
халупу заздро іскрою аби спалить.
Як, чим відповісти паршивій гниді?
Від помсти вбереже хто? Хто мовчить?
А хоч, бери стакан і вдар об стіну...
Завжди так нас ламає від образ.
Але розбите вже не стане цілим, -
мовчи, молися або ридма плач.
Звичайні притчі, древні і світОві
розповіли гурУ й любий мудрець.
Вони первісні й заповідні Богом.
Ось суті, - продавець, читач, тупак, митець.
«Учітеся!» - Шевченко. Шийте одежину
душі і мозку, сталь клепайте, а не шовк,
щоби невігласи, мерзенні ворожини,
її покров не дерли сторчголов.
Ви не приймайте всі свої образи,
не все беріть, що вам дають.
Загострень всіх не допускайте:
уваги - нуль, зневаги - пуд!
- Ти раб, ти дурень, ти нікчема -
ви можете почути ті слова.
Та їх сказав лиш неук темний.
Він просто плакав й заздрив вам.
А посмішки лиш тим, хто скалить зуби.
Нехай лиш розум править, а не помста. Нех
у збитку той, хто дружбу тільки руба,
тому що справедливість в світі є.
Вам принесуть брудні гнилі обноски?
Ваш вибір - брати чи не брать!
Нехай нелегко, навіть аж до чорта,
та тільки варта свічок власна гра.
coverсія
Свидетельство о публикации №120111508317