Мова - як стежина...
Якою йдуть у світ, говОрять з усіма.
Співоча Українська - візитка України.
Без неї - ні держави, ні єдності нема.
Ще прадіди-діди плекали нашу мову,
Щоб зберегти її та донестИ до нас.
Звучить вона сьогодні, дзвінка та калинОва,
Пройшовши крізь віки і подолавши час.
Було, що українське все заборонялось,
Саджали кобзарів за грати за пісні.
А мова до життя, як Фенікс, поверталась,
І до безсмертя знов крокує в наші дні.
Бо мова - то надбАння нашого народу.
Це втілення думОк у віршах та піснях.
Коли бринить-співає щира мова роду,
Що з'єднує серця, здолаєм в тернах шлях.
Історію, традиції шануємо ми роду.
І треба пам'ятати добре, зокремА,
Що, як не може бути мови без народу,
Так і народу теж без мови рідної нема.
14.11.2020
Свидетельство о публикации №120111501980