Осiння музика

Таємнича музика осіння,
Дивовижні вітрові пісні,
Листя золотого шелестіння,
Наче у казковому це сні.

З гір течуть стрімкі дзвінкі потоки,
Плаває в них листя, мов човни,
Ще й неквапні чуються десь кроки
Й звуки скрипки линуть з далини.

Музика, що подих аж тамує,
Лине так душевно, як в раю,
Осінь все із фарбами чаклує,
З вітром витанцьовує в гаю.

Вітер ще й колише павутину,
Інша піднялася вже увись.
Сріблом помережану хустину
Павуки утримати взялись.

Плаче без листочка гола гілка,
Листя витанцьовує в танку,
Ще й заграла музику сопілка,
Осінь появилася в вінку.

Таємнича музика осіння
Ніжно так торкнулася душі.
Наче це прекрасне сновидіння,
Мило поєдналося в красі.

19.10.2020 р.


Рецензии