На щастя

Тільки Богу бачиться стежина,
До господи, де живе дівчина,
Що в дружини, певно, присвячена,
Зорями та Небом наречена.

Спробуй, хлопче, серце розпитати -
Чи кохану приведеш до хати?
Наче птах, воно тремтить у грудях -
Лишенько, що ж, далі з нами буде,

Як ми поєднаємся у світі?
Бог відмовив – «Схаменіться, діти,
Та моїх держіться заповітів,
Щоб було життя у пасмі квітів.

Бережіть же своє щастя, любі,
Небо вас благословляє шлюбом!

Бути вам одним віднині цілим,
А життя, нехай, - барвистий килим!»


Рецензии