Людзi-айсбергi i людзi-ледзяшы

Ёсць людзі-айсбергі і людзі-ледзяшы.
З тых айсбергаў гісторыі пішы!

У айсбергаў шмат граняў пад вадою:
Іх не спазнаць гісторыяй адною,
Не рассакрэціць іхніх таямніц,
Хоць зверху паглядзі, а хоць кладзіся ніц.

Лядзяш ляжыць заўжды навідавоку:
Яго у рукі можна ўзяць і абысці з якога хочаш боку -
І зразумець яго прыроду дасканала.
Для айсбергаў - такой работы мала.

У айсберга - такія сутарэнні!
Падводны свет расце з яго карэнняў.


Рецензии