Прийшла осiнь

Прийшла осінь у Карпати,
Одягнула все у шати.
Неймовірної краси
Набули усі ліси.

Прийшла осінь й на Волинь –
Хоч думками туди линь.
Побувай у казці тій,
Поки там вона, мерщій.

Прийшла осінь й на Поділля
І розсипала чар-зілля,
Все в багрянець одягла –
Недаремно тут була.

Прийшла осінь й у степи
І зібрала все в снопи,
Дала золота стерні,
Та степи чомусь сумні.

Прийшла осінь й у столицю –
Все одразу золотиться:
І каштани, і тополі,
Й клени, що на видноколі.

Прийшла осінь вже усюди,
Золотить все не забуде.
Фарбів в неї вдосталь є,
Тому пензлем виграє.

01.11.2020 р.


Рецензии