Зул

Самур вацlуз зул атайди хабар хьиз,
Гьейран хьана шуршурзава лепейри.
Шумал буйдал шал вегьена, мармар хьиз,
Къавах тарар ухшар ава бикейриз.

Таза гьава хъуналди мад тух жедач,
Вилеризни кlан я зулун суьретар.
Устlар квачиз рангарикай рух жедач;
Хуш я рикlиз тlебиатдин зегьметар.

Жуьрба–жуьре пешеркайни мес хьана,
Ипек хьтин акайнава чуьллера.
Шикилрикай зулун мад гьевес хьана,
Гагь-гагь цаву авуртlани ишелар.


Рецензии