Пакуль на зямлi мip

Пакуль на зямлі мір
Стварай яшчэ больш міроў!
Дыхай сонцам вясеннім,
Вачыма хапай фарбы светлых днеў
Рытмам адчувай рух прыроды -
З кожным крокам-тысяча новых падзей!
Адчуваннем часу сачы як цячэ жыцце,
Хвілін ціхі карагод
Вядзе цябе у пэўны час
Не прагадай яго!
Прыгадай - што ты сам сабе пан!
Думкамi звяртайся да дабра
Яны - пачатак спраў,справы-
Кроў жыцця.
Прыгажосцю захапляйся,
Усміхайся да яе,
Любоўю нам была дадзена
Краса міра як усмешка Бога;
Звяртайся да праўды- яна
Хворым дапамагае ўстаць,
Без праўды мы ўсе зняволены
Як полужыцце жыццем назваць?
Лініі шэрагу узгоркаў
Ты душой абдымі.
Кожнае дрэва,расліна
Песнь спявае для цябе!


Рецензии