Казки у теплiм лiжку
Зітхала десь Кривенька Качечка,
Моя бабуся мов ворожка
Читала казочку за казочкой.
Сторінка, друга, далі й далі -
Ось змій страшний, юнак з булАвою,
Бабуся втомлена нажаль,
А я не сплю - мені цікаво.
Ось світло гасне, вкриюсь з вухами.
Годинник тікає і такає.
У теплім ліжку довго слухаю,
Як два сусідські пси балакають.
І думаю собі - про що вони?
Чи чули про мої книжки, про казочки?
Про принца у чарIвнім човені,
Про Змія, Качечку, Івасика?
Так думаю собі і в теплий сон,
Мов у густий кисіль пірнаю.
А десь далеко, за вікном,
Вже півник день розпочинає...
Свидетельство о публикации №120103001777