Тры сястры

Аднойчы у сям’і  вялікае дзяржавы
З’явілася дзіця блакітнавокае,
Узяўшы сiнь ад  роднай мамы,
У якіх бездань неба глыбокая.

А імя далі немаўлятцы - Русь.
Праз колькі часу яшчэ малютку
Маці нарадзіла з імем Беларусь,
У тае косы, бы  лён бялюткі.
І за яе я ўсё малюсь…

Радзіма мая, жыві і квітней
У турботах аб Маларусі
Малодшай сястрычкі тваёй.
А я спадзяюся,што гэтай сям’i
Ня зможа згубiць у iмя сатаны
Анiякая сiла зямная,
Бо Гасподзь  ва усiм памагае:
I крылы Чарнобыля дробiць,
I зямлю збожжам засявае,
I палiтычныя хвалi адводзiць.

Але у нас няма шляху iншага
Толькi у яднаннi  вялiкай cям'i
Гасподзь уратуе душы наша,
Калi мы разам у гэтым баi… 

15.02.2011


Рецензии