Do jesieni

DO JESIENI
A jak sie
na ciebie zapatrze
jesieni
to tez tak zrudzieje
i sie rozzloce
olsnie kasztanami
i zoledziami
na ich wzor
porozrzucam dni
wokol siebie
juz zaistniale
nagim pniem
i gietkimi galeziami
przegladne sie w lustrach
wiatru pamieci
odgadujac
glebia ciaglosci
to co przyszle
20.09.2020
***
HPD


Рецензии