Морква

Сярод поля побач з лесам,
Відаць чорную сцяжынку,
Крумкачы сядзяць, смяюцца,
Быццам зведалі смяшынку.

Столькі гукаў небывалых
Паўтараюць зноў і зноў.
Барытонам лупяць жарты,
Закіпае ў жылах кроў.

Проста нехта не прызнаўся, 
Зараз моўчкі трапіў у змрок,
Морква - дзеўка маладая,
З бульбаю ў адзін мяшок.


Рецензии