Кубесен оныттым

Бердэ истэн чыкмас такта чэйлэр
Иртэ торып мичкэ яккан энкэй
Иннэремэ баскан агач коянтэлэр
Кышын киеп йоргэн, бэйлэнгэн биялэй.

Истэ хаман ойргэн сукмакларым
Эти белэн бергэ утырткан юкэлэрем
Салам тошеп калган чана юллары
Кышын усал эче салкын бураннары.

Сизэм сыман хаман жылы эпэй хисен
Мичкэ тэгэрэткэн  бэрэнгенен исен
Гомеренндэ бер йозаксыз  агач ишек
Тоннэр шыгырдаган асылма балабишек.

Бэйрэм булса кунакларны жыйган
Эти эни белэн кунакларга йоргэн
Киналарга тошкэн,балмаскаратка
Атланып йори идек атларга.

Барсы истэ,хаман кунелемдэ
Посып китап укыганнары мич турендэ
Йоклап киткэннэрем уйнап кайткач
Барсы искэ тошэлэр картайгач.

Заманасы да узгэрде бит шул
Куптэн юк инде балта тоткан кул
Энкэй дэ юк, юк топ йортым
Уз уземнедэ кебек оныттым.


Рецензии