Задум Неба

Не шукай ні в чому підтекстів,
Пам'ятай тільки хороше.
І якщо здається, акумулятор сів -
То сядь, почитай класиків, Ошо.

Будь як Будда, Ісус чи Крішна.
Медитуй тільки на серцю дорожче.
Озирайся, дивись на квітнучі вишні -
Пам'ятай тільки хороше.

Скеля руйнується під тиском води,
Пароплав долає кілометри простору.
Як чаклуєш собі долю - в думках сидить
Шлях майбутнього, то роби, не будь осторонь.

Ще згадай примудрості Ніцше,
Вітри степів й глибину океанів.
Все погане згадаєш пізніше,
А як ні - то твій айсберг розтане.

Ти - величний і сильний Титанік,
Будь уважніший зі штурвалом.
Бо, як залишити його без хазяїна,
Буде вражений штормом і шквалом.

Пам'ятай тільки хороше,
Не гай час на похмурі думки.
Такий задум був в Неба, щоб
Ти міг шляхом своїм обраним йти.


Рецензии